26 feb 2014, 15:17

Идиофон! 

  Poesía » Filosófica
1258 0 5

ИДИОФОН

 

Писка чайник на котлона

Дразни

Аз бърборя с телефона

Думи празни

Оплаквам се и кухо

На пластмасовото Нокиа-ýхо

Tрън-дрън-мрънкам

*чайникът с хоботче

По чашката ми отегчено дрънка*

 

„Да бе да! Не бе не!

Заприличала съм на кюфте!

Шефа нещо все се кара!

Приятели ли? Моля?

всеки своята попара

сърба… всеки бяга

от чужда задушлива пара

 

Колата ми ръмжи, че гладна.

Вчера гоних 102 – пребих се,

паднах…

От вайкане съм запленена…

Не, бе! ЗаПЕЛЕНЕНА!

УПССС!!

„Батерията изтощена!“

 

„Мамка му! Защо сега?

Щях за Пена да редя!“

Уффф… със чая във ръка

Сама…

И с предателя ми, телефона

Пльоснах дупе на балкона.

 

Загледах се като идиот.

Гълъб – недобър пилот.

„За къде все бърза тоз народ???“

С опържени от Ай-фон мозъци

Сякаш струните вдън себе си

Са обезглавили с златни ножици…

 

-Господа, госпожици,

Загубили сте се по пътя

Към офиса – килия жалка

По пътя, скъпа,

Към купон със яко чалга…

 

Кога последно ви целуна

Музика от ваща струна?

Кога последно я употребихте?

Със нея бузки украсихте?

Превърнахте я в тетива на лък…

Преживяте кат крави залък

Сив, голям, ненужен… Камък…

И черви ви гроз гримаса…

Направете си подарък!

Усмивката е за украса…

 

Тъжно ми е щото

Все върти се колелото

И не мога да насмогна

На струната си да помогна

Тя отдавна се откъсна

Под съпровода на змията мръсна –

Живота-диригент ми „съсна“…

И завлечена между зъбците

На часовникови механизъм

Тик-так-тик… Излизам!

 

Викам си, бе, Пандишпане,

Какво ли трябва да ти стане

(дявол гушата да хване?)

За да осъзнаеш –

Къш на думите и почвай

Сърце от нотите източвай!

Като гъба стискай – да излезе тон!

Аз не съм ИДИОТофон!

И без струна ще вибрирам

Не на струна ще опирам!

Аз съм вече ИДИОФОН!

 

Сама създавам своя звук

За кръга си имам аз пергел

И на себе си на пук

Не с уста, а с триангéл

Ще повикам свой ангéл

 

И ще дрънкам, дрънкам докато

Не помисли някоя муза

Че я викам на обяд, а то…

Да нахрани ме и тя с живот…

 

Писка чайник на котлона

Майната на телефона

Чайник пее, аз танцувам

На живота се любувам

Заповядай на купона

С двама луди идиофона!!!

 

© Y. Panda Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря ви от сърце
  • Кога последно ви целуна
    Музика от ваща струна?
    Кога последно я употребихте?
    Със нея бузки украсихте?
    Превърнахте я в тетива на лък…
    Преживяте кат крави залък
    Сив, голям, ненужен… Камък…
    И черви ви гроз гримаса…
    Направете си подарък!
    Усмивката е за украса…

    Уникално точно Продължавай все така!
  • Хахаха! Развесели ме!
  • Досега не съм виждала такъв стил на писане! Браво! Допада ми!
  • Интересно!!!
Propuestas
: ??:??