27 ene 2011, 11:55

Игра, по-стара от света 

  Poesía » De amor
552 0 1

 

Колко думи, ругатни,

 болка, мъка и лъжи,

 колко грозота и жлъч

сътворихме?!

Смъртта навярно

по-красива е

в блажения си покой.

И кому ли нужно е това?

На мен, на теб едва ли...

ранените сърца кой ще

усмири, успокои,

раздраните души

дали ще оздравеят?

И всичко за една игра:

кой е по... от двама.

Играта стара е колкото света.

Игра, борба между мъж и жена.

Безплодна, яловица стара!

Нищо свято не родила досега -

игра рушител, гибелна

за любовта!

 

 

© Димитър Митов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??