8 jun 2008, 16:44

Игра с угаснал огън 

  Poesía
967 0 30

                                                           "Приятелство между жена и мъж.
                                                             Най-висшата игра със огъня."
                                                                                   Бл. Димитрова


"Не се ли умори от роли?" -
натрапчивият стар въпрос.
Увисва във пространството
готовият ми отговор.
Мълча.
Играта със угаснал огън
е опасна.
По вените ми тръпка плъзва
и се улавям в неприлични мисли.
И играя
с дълго ваяните
орнаменти на дистанцията.
Усмихваш се
и сядаш срещу мен.
Угасналия огън ще разпалим...

© Иванка Гичева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??