Отново влизам в роля,
маската намествам.
Изисква много труд и воля
една бездарна поетеса
на сцената да се изправи
пред публика критична,
на талантлива да се прави
и на... обичана.
Изглеждам ви надменна,
пот по гърба се стича...
Сега ще ви напрегна,
отчаяни критици.
Ще ме обсипете с аплаузи,
ще дам храна за клюки,
а после зад гърба ми
ще ме одумвате от скука.
И някак неизменно
играя аз отлично,
но знам, че непременно
ще си остана безразлична
към петминутна слава,
към временен провал.
Играта продължава,
на договорен хонорар.
© Ива ВалМан Todos los derechos reservados