22 дек. 2022 г., 07:34

Играта продължава 

  Поэзия » Другая
474 0 0

Отново влизам в роля,
маската намествам.
Изисква много труд и воля 
една бездарна поетеса 

 

на сцената да се изправи 
пред публика критична,
на талантлива да се прави 
и на... обичана.

 

Изглеждам ви надменна,
пот по гърба се стича...
Сега ще ви напрегна,
отчаяни критици.

 

Ще ме обсипете с аплаузи,
ще дам храна за клюки,
а после зад гърба ми
ще ме одумвате от скука.

 

И някак неизменно
играя аз отлично,
но знам, че непременно
ще си остана безразлична

 

към петминутна слава,
към временен провал.
Играта продължава,
на договорен хонорар.
 

© Ива ВалМан Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??