Истинските цветове са чисти –
в пролет, лято, есен и във зима.
С лекота на изворите бистри
в процепите светлина извира.
Истинските цветове попиват
слънчеви лъчи, след дъжд априлски.
В покриви на къщите се скриват,
дъх да си поемат с чувства близки.
Истинските цветове са нежни,
в златни слънчогледови полета,
плетени от августовски прежди –
блян щастлив над стръковете свети.
Истинските цветове играят,
с юлската дъга – копнежи, тайни.
Хорските лица надежди палят
с грейнали искри в очи омайни!
© Данаил Таков Todos los derechos reservados