25 sept 2022, 19:53

Игриво 

  Poesía
306 2 3

Южният вятър размаха ветрило.

Разхвърля листата с оранжев финес.

Ято прелетни птици потегли лениво

в посока неясна, без брой и без вест.

 

В шумата сбрана се гонят игриво

шумни кутрета възвестили за миг,

годината е към края си, октомври намига,

дните скъсява с дъждобран приветлив.

 

Обичам тези топли, есенни вечери,

и мириса на листата споени с пръстта.

Да скитам спокойно, без речеви постулати,

здрависана с времето... и с есента.

© Валя Сотирова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??