През филтъра на
гледната му точка
моногамността
се пречупва
калейдоскопно
насмешливо
в размита илюзия,
принудително
вградена
в лявата половина
на мозъка.
Той я използва,
за да плете
грижливо
своята паяжина,
с която
ще ù върже очите,
докато я води
към сатенени чаршафи,
приютили
хиляди мигове
чисто удоволствие
от изживени
... илюзии.
© Таня Атанасова Todos los derechos reservados