9 jul 2015, 11:02

Илюзорност 

  Poesía » Filosófica
564 0 3

Кой ти е казал,

че по емпиричен път единствен

ще достигнеш до нея?

Погледни я -

жена, която обича

с големите котки да тича.

Не стържи дъното на душата -

прекалено себе си е.

По необработеното платно

боите се разтичат.

Не я обиждай със съветите си  -

нито ти си паякът,

нито тя мухата.

И не паркирай предразсъдъци

в ден,

откъснато мънисто -

фантомната болка

е многоточието на евтанизираното чувство,

а тя е от жените,

които не спират в бъдещето.

Рептилната дисфункция

не продава илюзии -

речника на живота си сама дописва.

Илюзорност е да щрихираш фона,

преди да си изстрадал картината.

© Татяна Александрова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??