Кой ти е казал,
че по емпиричен път единствен
ще достигнеш до нея?
Погледни я -
жена, която обича
с големите котки да тича.
Не стържи дъното на душата -
прекалено себе си е.
По необработеното платно
боите се разтичат.
Не я обиждай със съветите си -
нито ти си паякът,
нито тя мухата.
И не паркирай предразсъдъци
в ден,
откъснато мънисто -
фантомната болка
е многоточието на евтанизираното чувство,
а тя е от жените,
които не спират в бъдещето.
Рептилната дисфункция
не продава илюзии -
речника на живота си сама дописва.
Илюзорност е да щрихираш фона,
преди да си изстрадал картината.
© Татяна Александрова All rights reserved.
е многоточието на евтанизираното чувство,"
Супер!