Зная – има истинска любов:
плод и биле – сочна и тръпчива,
лековита – кръстен благослов,
весела и знойна самодива;
недостъпна – волна висина,
неподвластна – цвят над падината,
звънка радост, кротка тишина,
музика, родена от душата;
чаша от планински чист кристал,
пълна с вино, крехка и чуплива,
пита хлебна върху бял месал,
приказка вълшебна, ала жива!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Todos los derechos reservados
вълшебство си сътворил!
Поздравления!