От малък нагло
знанието любя,
парите - да,
съмнение не губя
и арогантно не ща
да се примиря
със явен и прост,
себе да задоволя
със невеж и злост
отговор на вечната загадка;
Бог -
отговор твърде очевиден,
в очите на мислител -
недодялен и дори обиден.
В същността си Той
носи заповед една - Не мисли!
От малък нагло
Космоса любя,
парите - да,
страстта не губя
и страхливо не ща
да се примиря
със явен и прост,
себе да задоволя
със невеж и злост
отговор на вечната загадка -
тялото не е
на душата щит,
а вечността е
само мит...
© Филип Филипов Todos los derechos reservados