24.03.2020 г., 10:42 ч.

Има ли трета възможност? 

  Поезия » Философска
539 1 0

От малък нагло

знанието любя, 

парите - да, 

съмнение не губя

и арогантно не ща

да се примиря 

със явен и прост,

себе да задоволя 

със невеж и злост

отговор на вечната загадка;

 

Бог -

отговор твърде очевиден, 

в очите на мислител - 

недодялен и дори обиден. 

В същността си Той 

носи заповед една - Не мисли!

 

От малък нагло

Космоса любя,

парите - да, 

страстта не губя

и страхливо не ща 

да се примиря

със явен и прост, 

себе да задоволя

със невеж и злост

отговор на вечната загадка - 

 

тялото не е 

на душата щит,

а вечността е

само мит...

© Филип Филипов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??