Имало някакво време
Всеки има своето минало,
но то е също илюзорно.
Колко много красиви залези!
Изгреви - проспани мечти.
Колко много човешки радости
и загуби, от които боли.
Колко малко разбрани думи -
минувачи край чужди съдби.
Извървените с обич друми
и мостове, където гори.
Зимата и едно кокиче.
Пролетта с дъжда и снега
и онова друго момиче,
живяло тогава, не и сега.
Този свят е вече митичен -
с малките къщи в големия град
и разните хора, останали ничии -
с влюбен живот и жив маскарад.
© Виолета Томова Todos los derechos reservados