13 oct 2022, 22:21

Имам си родина! 

  Poesía » Civil
302 1 6

ИМАМ СИ РОДИНА!

 

(Безпричинно, искрено, наивно…)

 

За да обичам своята родина –

люляна в „новия“ световен строй –

не ми е нужна никаква причина,

макар причините да са безброй.

 

Обичам те, Родино, като някой,

за първо влюбен в някоя жена!

Обичам те от майчиното мляко

до гроба, пълен с тиха тъмнина!

 

Обичам те, Българийо, безгласно –

дълбоко в себе си тая това

невинно чувство – светло и прекрасно,

което е над всякакви слова!

 

Обичам те, Отечество любимо!

Макар това наивно да звучи –

на този свят тъмите озари му

с предадените ти от Бог лъчи!

 

Обичам те, Българийо,  и жаля

за твоята нерадостна съдба!

В скептични погледи не ще запаля

стремеж към будност, воля за борба!...

 

Обичам те, Родино, зиме, лете,

напролет и наесен, нощ и ден!

И моля се да литнеш на крилете

на Своя Дух – безсмъртен и свещен!

 

За да обичам своята родина –

пребъдваща напук на всеки строй –

не ми е нужна никаква причина,

макар причините да са безброй.

© Раммадан Л.К. Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??