Имаме държава, а понякога ни се струва,
че тя не съществува!
Имаме митници, а нямаме граници.
Имаме власт, а тя е опорочена и безпредметна.
Имаме закони, а тях ги заобикалят.
Имаме безнаказана престъпност, а значи - мафия.
Нямаме деца, а десетки българи умират ежемесечно.
Имаме болници, но нямаме здравеопазване.
Имаме идеи, а нямаме достатъчно средства
за тяхното осъществяване.
Има приватизация, а повечето хора са безпарични.
Имаме братя, а роднини - малко.
Имаме въздух, но той е замърсен.
Имаме земя, а тя е ничия.
Има смърт, а животът е предварително обречен.
Има криза...
Имаме всичко, а нямаме нищо!
Тогава... какво всъщност имаме?!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Todos los derechos reservados