23.09.2010 г., 20:37 ч.

Имаме, ама... нямаме! 

  Поезия » Гражданска
750 1 4

Имаме държава, а понякога ни се струва,

  че тя не съществува!

Имаме митници, а нямаме граници.

Имаме власт, а тя е опорочена и безпредметна.

Имаме закони, а тях ги заобикалят.

Имаме безнаказана престъпност, а значи - мафия.

Нямаме деца, а десетки българи умират ежемесечно.

Имаме болници, но нямаме здравеопазване.

Имаме идеи, а нямаме достатъчно средства

  за тяхното осъществяване.

Има приватизация, а повечето хора са безпарични.

Имаме братя, а роднини - малко.

Имаме въздух, но той е замърсен.

Имаме земя, а тя е ничия.

Има смърт, а животът е предварително обречен.

Има криза...

Имаме всичко, а нямаме нищо!

  Тогава... какво всъщност имаме?!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??