Това, което имам, е моето утро -
слънчево или сиво,
пролетно или лятно,
есенно или зимно -- все едно -
това утро си е мое!
Това, което имам, е моя ден -
дълъг или кратък,
труден или пък успешен - все едно -
този ден си е мой!
Това, което имам, са моите деца -
добри и чисти,
умни, напористи - все едно -
мои са си! Те са ми гордостта!
Това, което имам, е моя роден дом -
богат на смях и сълзи,
на вълшебни нощи!
Не го заменям за палати!
Мой си е! Това е моята крепост!
Това е моята вселена,
това е моя земен рай!
Помогни ми, Боже мили,
да го съхраня докрай!
© Павлина Иванова Todos los derechos reservados