26 сент. 2018 г., 19:18

Имане 

  Поэзия » Свободный стих
389 0 1

          Имáне

 

Това, което имам, е моето утро -

слънчево или сиво,

пролетно или лятно,

есенно или зимно -- все едно -

това утро си е мое!

 

Това, което имам, е моя ден -

дълъг или кратък,

труден или пък успешен - все едно -

този ден си е мой!

 

Това, което имам, са моите деца -

добри и чисти,

умни, напористи - все едно -

мои са си! Те са ми гордостта!

 

Това, което имам, е моя роден дом -

богат на смях и сълзи,

на вълшебни нощи!

Не го заменям за палати!

Мой си е! Това е моята крепост!

 

Това е моята вселена,

това е моя земен рай!

Помогни ми, Боже мили,

да го съхраня докрай!

 

 

 

 

 

 

© Павлина Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??