ГЕРИ
Грижовна, тиха и добра,
това е твоето призвание,
житейска мисия или съдба,
а може би душевно състояние.
Единствено с твойта свенливост,
която тъй ловко прикриваш,
с поглед приведен, красиво
и руменина ликът ти покрива.
Разкриваш без думи душата
за всеки добър събеседник,
понякога само слушател
или поглед един е потребен.
И всичко за тебе е ясно,
приятеля в миг разпознаваш,
за друго дори да е тясно
в сърцето ти място му даваш.
© Гинка Любенова Косева Todos los derechos reservados