Интервали
Интервалите, знаци препинателни са, с известно удължение.
Между събития две.
Зараждане, растеж, развитие и зрелост.
Ритми има много най-различни.
И интервали между тях - диапазони.
От и до. Зле се чувстваш кога?
Когато в интервал се ти намираш.
Храната смила се.
Гладуваш, не ядеш, какво се смила тогава.
Отпадъчните вещества.
"Храна" специална са те за организма.
Иска да ги махне той.
А казваш ти - зле ми е.
Да, но психиката твоя също храносмила.
Погледни с очи за нещо друго важно да направиш през времето това.
Търпиш, но труд велик осъществяваш.
Ако интервала този издържиш.
Дъжд вали и мокри те.
Намокрените твои дрехи
Малко по-нататък огъня ги чака.
Не унивай, интервала претърпи.
На великия твой дух интервалът този служи.
Радост, свобода съдържа.
Прорив в красотата. Ти само го изчакай!
Трезв си ти - лошо е, погледни към стъпалата действени.
Герой ще бъдеш като ги изкачиш.
Пиян си, на пиянството-отдих
Наслаждавай се, защото интервал трезвост чака те.
Прави това, което погледът твой подсказва ти.
От лошото добро се ражда в интервал един тягостен.
Адът какво е интервал-интеграл
На всички интервали неизживяни-неизтърпяни.
Интервалите на радостта и тях ги има.
Радостта обаче изчерпва се и тя.
На тъгата, на сумраците пак - интервалите ще дойдат.
Не съкращавай едните, не удължавай другите.
Гледай-гледай виж как победител ти да станеш.
Дъжд, вода студена, хлъзгав склон върл.
Интервали на труд благодатен са те.
Интервали са - на природата-пространството.
Интервалите, на махалото са маховете.
Какво се ти боиш? Благодат са те.
Когато ги издържиш.
Достолепен, делови, с радост затаена
Духът ти ще стане тогава.
Тяло здраво, като на лъв - хищник безстрашен.
Душа насладена-удовлетвирена.
Дух-орел ще имаш.
Когато уважаваш, цениш-издържаш
Интервалите!
Боговете интервалите обичат и използват.
От спокойствие безпобедно бой се ти.
Лъв, орел, мечка, куче, котка ти бъди.
Погледни ги тях как интервалите живеят.
На интервалите благодатни,
И отляво и отдясно Слава!
На героите интервални слава!
На Велес богът природен Слава.
Слава, слава, слава и ура!
Лесничея
© Леснич Велесов Todos los derechos reservados