18.05.2023 г., 18:02 ч.

Интервали 

  Поезия
108 0 0

Интервали

 

Интервалите, знаци препинателни са, с известно удължение.

Между събития две. 

Зараждане, растеж, развитие и зрелост.

Ритми има много най-различни.

 

И интервали между тях - диапазони.

От и до. Зле се чувстваш кога?

Когато в интервал се ти намираш.

Храната смила се.

 

Гладуваш, не ядеш, какво се смила тогава.

Отпадъчните вещества.

"Храна" специална са те за организма.

Иска да ги махне той.

 

А казваш ти - зле ми е.

Да, но психиката твоя също храносмила.

Погледни с очи за нещо друго важно да направиш през времето това.

Търпиш, но труд велик осъществяваш.

 

Ако интервала този издържиш.

Дъжд вали и мокри те.

Намокрените твои дрехи

Малко по-нататък огъня ги чака.

 

Не унивай, интервала претърпи.

На великия твой дух интервалът този служи.

Радост, свобода съдържа.

Прорив в красотата. Ти само го изчакай!

 

Трезв си ти - лошо е, погледни към стъпалата действени.

Герой ще бъдеш като ги изкачиш.

Пиян си, на пиянството-отдих

Наслаждавай се, защото интервал трезвост чака те.

 

Прави това, което погледът твой подсказва ти.

От лошото добро се ражда в интервал един тягостен.

Адът какво е интервал-интеграл

На всички интервали неизживяни-неизтърпяни.

 

Интервалите на радостта и тях ги има.

Радостта обаче изчерпва се и тя.

На тъгата, на сумраците пак - интервалите ще дойдат.

Не съкращавай едните, не удължавай другите.

 

Гледай-гледай виж как победител ти да станеш.

Дъжд, вода студена, хлъзгав склон върл.

Интервали на труд благодатен са те.

Интервали са - на природата-пространството.

 

Интервалите, на махалото са маховете.

Какво се ти боиш? Благодат са те.

Когато ги издържиш.

Достолепен, делови, с радост затаена

Духът ти ще стане тогава.

 

Тяло здраво, като на лъв - хищник безстрашен.

Душа насладена-удовлетвирена.

Дух-орел ще имаш.

Когато уважаваш, цениш-издържаш 

Интервалите!

 

Боговете интервалите обичат и използват.

От спокойствие безпобедно бой се ти.

Лъв, орел, мечка, куче, котка ти бъди.

Погледни ги тях как интервалите живеят.

 

На интервалите благодатни,

И отляво и отдясно Слава!

На героите интервални слава!

На Велес богът природен Слава.

 

Слава, слава, слава и ура!

 

Лесничея

© Леснич Велесов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??