18 jun 2005, 13:53

Исках 

  Poesía
992 0 9
Исках да си слънцето след дъжд,
цветната дъга да сътвориш,
да си кладенец на кръстопът,
пътник ожаднял да напоиш.

Исках да си палаво дете,
укротила на своите колене,
исках да си цъфнало дръвче,
да дариш наесен плодове.

Исках да си котето бездомно,
свило се пред моята врата,
исках да си птиче волно,
кацнало на бялата бреза.

Исках за тебе да напиша стих,
светлина от него да струи,
у мене да останеш спомен жив,
като сянка все да ме следи.

© Галя Николова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??