15 jun 2006, 11:20

Искам... 

  Poesía
667 0 5

Искам да съм снежинка в ледената зима,
да съм бяла и студена...
Да съм част от бялата природа всяка година,
и да не усещам душата си заледена...

Искам да съм вълна в синьото море,
да се удрям безпощадно в морския бряг...
Да съм тяло, но без сърце...
Да съм усмихната, но не и да се чува моят смях...

Искам да съм стрелката на стария часовник,
сложен на прашната, бяла стена.
Да отброявам секундите, минутите, годините...
Годините, прекарани в ежедневна самота...

Искам да съм вино в кристалната чаша.
Да съм сладък, червен и опияняващ алкохол.
Да съм релса, по която всеки ден се движи влака...
Да съм на масата единия стол...

Искам да съм душа без тяло...
да съм човек, а да не усещам нищо аз.
Да не мисля за сърцето си отдавна спряло,
а спомените... просто да ги захвърля с ъгъла пак...

Искам да съм вятъра в косите ти,
и в реалността да съм пак до теб, макар за кратко.
Искам да съм прашинка в очите ти,
за да мога всеки ден да ти се любувам сладко...

Искам да съм открехната за теб врата
и всеки път да влизаш, когато пожелаеш.
Искам за теб да бъда любовта...
Но в какво въплащение съм, да гадаеш...

Искам прекалено много днес...
А аз съм просто едно обикновенно момиче!
На себе си и на теб днес желая късмет.
Аз съм просто една, която все още умее да обича...

© Александра Матеева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Катя,приятелко...мерси отново
  • Кралице тъжна,поздравявам те отново!
  • Мони,така е.Имаш право на лично мнение,както ти,така и всички останали.Не съм се обидила,на едни им харесват едни неща,на други други...Това е.Да,всички сме хора!Правилно...
  • Христо,май искам да съм момичето от втората част....благодаря ти приятелче
    А на теб Моника,мога да кажа едно браво,че си смела да ми го кажеш в очите.Ама никой не те кара да четеш какво пиша,нали?
  • Ако искаш да си момичето от първата част на стиха, просто ще съществуваш от никого незабележима.
    Ако си момичето от втората част значи да ЖИВЕЕШ!!!
    Поздрави, Сандра!!!
Propuestas
: ??:??