23 mar 2022, 17:13

Искам лято 

  Poesía » Otra
267 0 3

Искам лято, жълто като ирис

на новоизлюпена звезда,

с още непокътнат, парещ мирис

на качил адреналин вулкан.

 

Искам лято, тежко като дума,

хвърлена през гладкия ми бряг,

заличила с равнодушна гума

всяка лекомислена вълна.

 

Искам лято, кръгло като хапче

да го глътна - ей тъй наведнъж,

та дано тогава спре да плаче

Джени в прецъфтялата ми ръж.

© Рая Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??