Mar 23, 2022, 5:13 PM

Искам лято 

  Poetry » Other
268 0 3

Искам лято, жълто като ирис

на новоизлюпена звезда,

с още непокътнат, парещ мирис

на качил адреналин вулкан.

 

Искам лято, тежко като дума,

хвърлена през гладкия ми бряг,

заличила с равнодушна гума

всяка лекомислена вълна.

 

Искам лято, кръгло като хапче

да го глътна - ей тъй наведнъж,

та дано тогава спре да плаче

Джени в прецъфтялата ми ръж.

© Рая All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??