12 sept 2012, 15:13

Истина 

  Poesía » Civil
620 1 4

Живеем в свят, изпълнен с драми,

които някой бута все пред нас!

Умишлено ни скрива радостта,

за да изпадаме в ужас!

Прибираме се вечер вкъщи,

по новините дават все тъга!

Как някой го застреляли,

а други безнадеждно борят се с глада!

И филмите, с които ни заливат,

и те са мрачни, и без свян,

показват ни убийства и жестокост,

с това прептъпкали са малкия екран!

Къде отиде радостта в живота?

Къде ни скрихте малките неща?

Къде са добротата и правата,

на светло бъдеще за нашите деца?

Изчезнаха и някой ни ги взе!

Умишлено ги скри зад голота!

С тъпи песни ни напълниха живота,

остригаха ни като глупава овца!

И ценностите ни изхвърлиха далече!

Втълпиха ни, че са излишна суета,

че със парите може да си купим

и най-безценното ни на света!

Обезличиха ни, зависими да бъдем

и да се примиряваме със начертаната съдба,

която със жестокост пълна е

и към разруха води ни света!

© Аз Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??