Живеем в свят, изпълнен с драми,
които някой бута все пред нас!
Умишлено ни скрива радостта,
за да изпадаме в ужас!
Прибираме се вечер вкъщи,
по новините дават все тъга!
Как някой го застреляли,
а други безнадеждно борят се с глада!
И филмите, с които ни заливат,
и те са мрачни, и без свян,
показват ни убийства и жестокост,
с това прептъпкали са малкия екран!
Къде отиде радостта в живота?
Къде ни скрихте малките неща?
Къде са добротата и правата,
на светло бъдеще за нашите деца?
Изчезнаха и някой ни ги взе!
Умишлено ги скри зад голота!
С тъпи песни ни напълниха живота,
остригаха ни като глупава овца!
И ценностите ни изхвърлиха далече!
Втълпиха ни, че са излишна суета,
че със парите може да си купим
и най-безценното ни на света!
Обезличиха ни, зависими да бъдем
и да се примиряваме със начертаната съдба,
която със жестокост пълна е
и към разруха води ни света!
© Аз Все права защищены
"Къде отиде радостта в живота?
Къде ни скрихте малките неща?
Къде са добротата и правата,
на светло бъдеще за нашите деца?"