Истина ли е това за гларусите,
които правят своята обичайна предвечерна обиколка над морето,
докато слънцето се спуска над хоризонта,
скривайки последните си лъчи,
които вече едва огряват синьото небе?
Истина ли е това за пенливите морски вълни,
които достигат до песъчинковия пясък
и след това се сливат, доближават се като за целувка?
Истина ли е това за морския бриз,
който закачливо си играе с косите,
който леко докосва кожата на тялото,
но само при този допир тя настръхва?
Истина ли е това за дуетната песен между морето
и красивите птици над него?
Песен, която чува всеки, който може да усети морето.
Истина ли е това за любовта
между луната и морето,
как всяка вечер тя се "оглежда"
в неговите сини вълни,
като че в огледало и се отразява в тях с часове,
искайки този момент никога да не свършва?
Истина ли е това за чувството,
което не може да се усети на друго място,
освен на това в този момент от секундата?
© Кати Иванова Todos los derechos reservados