29.02.2008 г., 18:08 ч.

Истина ли е това за...? 

  Поезия » Пейзажна
971 0 6

Истина ли е това за гларусите,

които правят своята обичайна предвечерна обиколка над морето,

докато слънцето се спуска над хоризонта,

скривайки последните си лъчи,

които вече едва огряват синьото небе?

Истина ли е това за пенливите морски вълни,

които достигат до песъчинковия пясък

и след това се сливат, доближават се като за целувка?

Истина ли е това за морския бриз,

който закачливо си играе с косите,

който леко докосва кожата на тялото,

но само при този допир тя настръхва?

Истина ли е това за дуетната песен между морето

и красивите птици над него?

Песен, която чува всеки, който може да усети морето.

Истина ли е това за любовта

между луната и морето,

как всяка вечер тя се "оглежда"

в неговите сини вълни,

като че в огледало и се отразява в тях с часове,

искайки този момент никога да не свършва?

Истина ли е това за чувството,

което не може да се усети на друго място,

освен на това в този момент от секундата?

© Кати Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??