28 oct 2015, 16:37  

Истината ни в живота 

  Poesía » Civil
225 1 1
 
 
Истината ни в живота
 
Аз срещам истина една в живота.
За мене  истината на света.
Ти влезеш ли на Първите в хомота,
за тебе вече друга е целта
 
И седнеш ли на топло, на софрата
и сгрееш ли на огъня ръце,
продаваш си на Дявала душата...
Показваш истинското си лице!
 
Бледнеят прежните ти идеали,
спатъхва и младежкия ти плам!
Продаваш верните другари,
и искаш кокала да глозгаш сам!
 
И бившите мечти, лозунги, думи,
остават само подли хитрини
и битките, изстрадани с куршуми,
и жертвите, напразни са били!
 
И хората с възвишените цели,
борците за надежда и мечти,
остават в тинята, крака преплели,
и теб за тях не те боли!
 
Умират хора, раждат се еснафи,
с апартаменти, с вили и коли,
и стават отмъстители дребнави!
Те винаги такива са били!
 
Така, че стават, дребни интриганти,
изстискват своя минал капитал,
Избират постове, ловят брилянти,
и все пресмятат, кой какво е дал!
 
Събарят се световните кумири.
И гледат  "егото" си във очи...
Не истина, а келепир се дири,
и се погазват светлите мечти!
 
Отврат е днешния капитализъм!
Отват бе и загиналия строй !
И питам аз какво сега излиза,
не стоят, а човекът е "копой"!

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Първо на времето първите те вкарваха в хомота, но не те допускаха до истинския огън, ако не се уверят в това!За загнилият строй малко не съм съгласен! Който навремето замина при загнилия строй стана човек...! Коментар с продължение.....! Поздрав ,Христо!
Propuestas
: ??:??