27 abr 2020, 15:07

Истината спи 

  Poesía » De amor
843 3 5

Въпроси много... Никога изречени,

нощта се блъска с гняв във лудостта...

Любов една измъква се безшумно

и зачертава всякоя вина.

Познавам истината - винаги е грозна

и винаги е скрита под воал,

не идва често и любов не носи,

а търси прошка в' всеки оцелял.

Отречена, пропъдена , ругана -

по-лесно се живее със лъжи...

До онзи миг, във който тя застане

изправена, дори да я боли...

И хвърли всички дрехи на земята,

останала със старата си плът...

Очите и разплакани са карма -

и тук започва всеки кръстопът.

Обичал, не обичал – все е рана,

повярвал, не повярвал – все е грях.

Нощта се спуска тиха, много жална,

а истината спи, завита с' страх.

© Геновева Симеонова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??