Какво ли хората ще кажат,
ако ни видят хванати за ръка.
С думи те ще ни накажат:
"Грешка е между тях любовта."
Ще ни осъдят като безмилостни съдии,
ако прегърнати минем покрай тях.
Как тази мисъл да изтрия,
че с големи думи ще ни направят за смях.
Втренчени погледи ще ни следят,
където и да се появим.
Ще поискат може би да ни разделят -
от завист и гняв неудържим.
Какви ли не лъжи
зад гърба ни ще чуваме всеки ден.
О, мой смисъл на живота - ТИ
посрещай ги смело, заедно с мен.
Но не мога повече да пазя в тайна -
колко много те обичам.
Дори на улицата да се целунем случайно -
нека ни видят всички.
Истината за нас
не всеки може да приеме.
Но безкрайно щастлива съм аз,
щом си ти до мене.
И не ме интересуват хорските думи,
за мен си важен ти.
Докато има любов помежду ни -
никой не може да ни раздели.
© Катя Бобойчева Todos los derechos reservados