Истинно
Аз мога да живея без радио
и без телевизия мога.
Аз мога без лаптопа си
и без интернет мога.
Аз мога без всякаква преса
и без книги дори също мога.
Аз мога и без колата си
и без градски транспорт също мога.
Аз мога и без хладилника
и без печката също мога.
Аз мога без телефона си
и без часовника мога.
Аз мога без много удобства
и без тях ще живея прекрасно.
Те са просто част от пейзажа,
а истинските сега ще ви кажа.
Аз не мога ни миг без душата си
и без сърцето си също не мога.
Аз не мога без добротата си
и без хумора ведър не мога.
Аз не мога без моята съвест
и без честността си не мога.
Аз не мога без прямотата си
и без искреността си не мога.
Аз не мога без любовта в сърцето си
и без чувствата силни не мога.
Аз не мога без светлината в себе си
и без усмивка на лицето не мога.
Ако загубя ги всичките –
ще съществувам просто, ще тлея.
Ако загубя за миг дори себе си,
Господи... как ще живея?
© Наско Енев - РИМПО Todos los derechos reservados