Dec 10, 2014, 7:58 AM

Истинно 

  Poetry » Other
916 0 0

Истинно

 

Аз мога да живея без радио

и без телевизия мога.

Аз мога без лаптопа си

и без интернет мога.

 

Аз мога без всякаква преса

и без книги дори също мога.

Аз мога и без колата си

и без градски транспорт също мога.

 

Аз мога и без хладилника

и без печката също мога.

Аз мога без телефона си

и без часовника мога.

 

Аз мога без много удобства

и без тях ще живея прекрасно.

Те са просто част от пейзажа,

а истинските сега ще ви кажа.

 

Аз не мога ни миг без душата си

и без сърцето си също не мога.

Аз не мога без добротата си

и без хумора ведър не мога.

 

Аз не мога без моята съвест

и без честността си не мога.

Аз не мога без прямотата си

и без искреността си не мога.

 

Аз не мога без любовта в сърцето си

и без чувствата силни не мога.

Аз не мога без светлината в себе си

и без усмивка на лицето не мога.

 

Ако загубя ги всичките –

ще съществувам просто, ще тлея.

Ако загубя за миг дори себе си,

Господи... как ще живея?

 

© Наско Енев - РИМПО All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??