10 oct 2015, 20:33

Исторически преход 

  Poesía » Civil
360 0 1

Исторически преход

 

През школските години в шпалир съм срещал Тато

със Чаушеску, Кастро, Ким Ир Сен,

на Фидел реч съм слушал (по-дълга от брадата)

за вярата във утрешния ден.

 

А той - денят - довтаса с усмивка саркастична,

права донесъл, щастие отнел,

живяхме ний (в света бе САЩ полюсът едничък)

в червено-син двуполюсен модел,

 

где бол са досиета, а малко са парите

и все в Европа погледът е впит.

Историйо, защо си на нас така сърдита?

Късметът ни все тъй ли ще е скрит?

© Владимир Костов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Да..., с усмивка саркастична е денят и нима не го заслужаваме точно такъв?! Замислящо, болящо...
Propuestas
: ??:??