18 feb 2024, 6:55

История на Джаза 

  Poesía » Otra
217 3 0

Черната църква и Черната кръчма! 

Черният госпъл на Южното племе! 

Мирните химни към Благия Господ -

вечният символ на старото време...

 

Те претърпяват безкрайни заплахи,

бичове, клади, гонения силни...

Претежък труд, отношения страшни,

за да възкръснат във музика стилна...

 

Тази , която подпалва искрата,

като горят поколения цели...

Тази, която минира тълпата,

не различавайки – черни от бели ...

 

Тя - се превърна в печат на епохата ,

без да подбира богати и бедни ,

дето покрай нея - във суматохата -

мигом забравиха мислите вредни ...

 

Тя - произвежда блажена наслада !

Тя - предизвиква върховен екстаз !

Тя - образува душевна награда -

тази , която наричаме Джаз !!!

 

© Момчил Манов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??