25 may 2024, 8:16

Историята?! 

  Poesía
63 0 0

Стъпки връз стъпки –

стъпкващи или стъпквани ...

Историята – падеж ли, или възход?

Единосъща, дали само

дрехи различни облича

и, ботуши обула,

в брутален марш тропа

(най-вече в Европа),

или по пантофки,

с танц галантен, без умора,

вечно преповтаря

въртежа си планетарен?

 

Ала следва неизбежният

главоломен въпрос:

Тя, Историята, по Божия воля ли

или своеволно себе си обикаля?

Сиреч, движи се все

около собствената си ос?

© Вълчо Шукерски Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??