Стъпки връз стъпки –
стъпкващи или стъпквани ...
Историята – падеж ли, или възход?
Единосъща, дали само
дрехи различни облича
и, ботуши обула,
в брутален марш тропа
(най-вече в Европа),
или по пантофки,
с танц галантен, без умора,
вечно преповтаря
въртежа си планетарен?
Ала следва неизбежният
главоломен въпрос:
Тя, Историята, по Божия воля ли
или своеволно себе си обикаля?
Сиреч, движи се все
около собствената си ос?
© Вълчо Шукерски All rights reserved.