3 may 2020, 14:39

Из " Дневникът на Арти " - част Втора, 16 

  Poesía » De humor
509 0 0

Житейски терзания 16
...
И аз съм в кюпа
на пълна дезинфекция,
следи под лупа
домашната инспекция.
Банята подейства ми добре,
суших на плажна кърпа своето телце.
Чаках търпеливо сушоара -
мама и прическа да ми приведе,
но бе заета, бута се в дувара,
чисти, бърши, готви и пере.
Е, нищо, ще се поразкърша на килима,
всяко косъмче да изсуша.
За трети път с прахосмукачката ще мине,
горката тя, златната добра душа!
Мама, бре, за нея ви говоря,
а не за тъз машина зла,
всичко гълта и помита,
пазя се от сутринта
да не ме докопа, и с хобота си натика
в центробежната кутийчица една.
Чух, че вдигали се мерките,
Още накъде? -
Достатъчно понатежахме на теглилките
Всеки с 3 кила по две,
туй за месец и косур, поне...
Аааа, сега ми стана ясно,
то било за положението "бясно",
пак ще има паркове, градинки
за деца и стринки,
но под строг контрол - с маски, по дваминки...
Тъкмо е за мама и детето,
вече щръкнало им е дупето.
Нужни са жестоки тренировки,
не само някакви разходки!

© Красимира Генева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??