7 jun 2011, 13:35

Из търсене на национални особености 

  Poesía » Civil
784 0 2

*Из търсене на национални особености*

 

В едно деликатно време,

в което всеки всекиго кори,

едва ли погледа сме вперили

да търсим собствените си злини.

Избягваме и да променяме

самоизяждащите ни червяци,

понеже верни сме на себе си,

дори с държанието си и на простаци.

В деня на националните герои

не спираме под звука на сирена.

Пет минути са огромна жертва

в повърхностното ни, материално време.

Желаем злото на съседа,

крадем идеите на креативни хора,

и тупаме се във гърдите,

забравили честта! Що за порода?

 

Остава ми надежда само,

надничайки в очите на децата,

че поколенията нови имат по-голямо

достойнство, да не са част от тълпата.

 

Зимният сън крие рискове,

да останем със затворени очи вовеки.

За последствията –

обръщайте се по-често към себе си!

 

07.06.2011

Сливен

© Мир Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря ви за коментарите!
    Много положителна енергия от мен!
  • Истинско!!!
Propuestas
: ??:??