*Из търсене на национални особености*
В едно деликатно време,
в което всеки всекиго кори,
едва ли погледа сме вперили
да търсим собствените си злини.
Избягваме и да променяме
самоизяждащите ни червяци,
понеже верни сме на себе си,
дори с държанието си и на простаци.
В деня на националните герои
не спираме под звука на сирена.
Пет минути са огромна жертва
в повърхностното ни, материално време.
Желаем злото на съседа,
крадем идеите на креативни хора,
и тупаме се във гърдите,
забравили честта! Що за порода?
Остава ми надежда само,
надничайки в очите на децата,
че поколенията нови имат по-голямо
достойнство, да не са част от тълпата.
Зимният сън крие рискове,
да останем със затворени очи вовеки.
За последствията –
обръщайте се по-често към себе си!
07.06.2011
Сливен
© Мир Все права защищены
Много положителна енергия от мен!