Пак сама, потънала в мисли,
под светлината на уличната лампа.
Тъжен град, самотен,
унило сгушил се в мрака.
Такава е нашата любов –
уплашена, грешна и гневна.
Липсваща до безсъние,
душаща до болка, без изход.
Без път, по който да избягаш...
Когато помъча се агонията да пресека,
обезумявам от страх, че това е краят.
Страхът, че те губя, спъва волята ми.
И впивайки нокти в себе си, навътре,
се питам:
"Какво направи? Изгуби!"
А всъщност, слънце мое, няма какво да спечеля.
За тебе с никого война не водя,
дори онази вътре в мене изгубих.
Не ми е цел свободата да ти взема,
та аз моята с оголени зъби браня.
Надявам се, искам да вярвам,
да бъда душата ти, полудяла за живот.
За любов...
Да бъда сладката утеха,
към която ръце протягаш и търсиш покоя.
Да бъда онази тръпнеща, обичана тайна,
която по пътя зове те...
© Деси Мандраджиева Todos los derechos reservados