29 ene 2008, 15:55

Изход 

  Poesía » Otra
729 0 3

                                        Едно  сърце  престана  да  тупти,

                                        кръвта във вените замръзна.

                                        Сърцето ти, бабо, почивка си даде

                                        след дългите нощи и дни

                                                                     труд непрестанен.

                                        Ръцете ти отрудени и те почиват -

                                                                     отпуснати сега.

                                        Днес ръцете ти не ще се вдигнат

                                                                           за прегръдка, 

                                        когато дойда за последно "Сбогом!".

                                        Очите ти да се засмеят няма,

                                        както ме посрещаш вън на прага

                                        и няма да ми кажеш вече:

                                        "Добре дошла!",

                                                                      че идвам отдалече. 

                                        Отиде си от нас наранина,

                                                                     недочакала утрото.

                                        Беше си ранобудна.

                                        Отиде си тихо от дома.

                                        Почивай в мир!

                                        Но мъртвите не спят,

                                                             отвъд го няма твоя гроб. 

                                        За този свят си вече мъртва,

                                        дано в другия си влязла за живот! 

 

© Александра Сергеевна Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??