Изход в лабиринта
Сред глутница от вълци, чакащи дори едно малко залитане,
малка крачка встрани,
за да те разкъсат.
Под прицела на кръвожадните им погледи,
на милиметри от безжалостните им ръце,
в тяхната неземно красива градина - разхожда се дете.
Човешката завист граби и граби
от невинността на тази детска душа.
След дълго лутане между милиони варианти,
в търсене на изхода от безсмислената игра - детето разпери крила,
полетя и се спаси. Спаси се от модерния,
но непълноценен живот.
Избра да живее по свои правила,
водено от мечтите си и отличаващо се
сред глутницата озлобени вълци.
Сред навалицата от намръщени лица,
сляпо спазващи глупавата нова традиция: купуване на щастие с банкноти.
Разхожда се едно усмихнато дете.
Различно, ала щастливо...
Елизабет Годжеманова
© Елизабет Годжеманова Todos los derechos reservados