26 may 2024, 11:08

Изкъпаният в Перловска река 

  Poesía » De amor
113 3 2

ИЗКЪПАНИЯТ В ПЕРЛОВСКА РЕКА

 

... тържествен като черен мерцедес,

дойдох ти, мила, в София с експреса.

Но ти дори не ме посрещна днес? –

не знам какво във мен не ти хареса.

 

Сега какво да правя? – по "Леге"

ли да те диря? – или пък по "Руски"?

Акт ще ми тресне някое ченге! –

щом спипа ме край щанда за закуски.

 

Понеже на "Герена" няма мач,

и тиха бе агитката левскарска,

избухнах покрай ЦУМ във горък плач

и сетне пих патронче водка "Barska".

 

Целунах и лъва на Лъвов мост! –

най-страшният – четвъртият отдясно.

От теб, любима, нито вест, ни кост.

Край! – София ми стана лобно място.

 

Обичам те! – успях да изрека

в патрулка към Четвърти километър.

Но се изкъпах в Перловска река! –

и в твоя сън ще вляза – чист и светъл.

© Валери Станков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??