Да разгледаме
думата „слово“! Ако
заменим „в(`ъ)“ с „г(`ъ)“,
се получава
думата „слòго“ - с кратък
член към думата
„слог“ в гòворите
из югозападните
родни краища -
по подобие
на „вр`ъо“ - върхà, „рѝдо“ -
„рѝда“ и други.
„Слог“ значи „стих“ и
оттук - „В началото бе
словото...“ - може
би подсеща, че
в началото бе, е и
пребъдва стихът!
.....................................
и Девата
Поезия
стихът в слова
разглези я
.....................................
Стих е Светото
Писание, словото
Божие носещ!
© Стоян Минев Todos los derechos reservados