Oct 1, 2015, 11:03 PM

Измишльотини, посветени на Деня на Поезията 

  Poetry » Phylosophy
331 0 0

Да разгледаме
думата „слово“! Ако
заменим „в(`ъ)“ с „г(`ъ)“,

 

се получава
думата „слòго“ - с кратък
член към думата

 

„слог“ в гòворите
из югозападните
родни краища -

 

по подобие
на „вр`ъо“ - върхà, „рѝдо“ -
„рѝда“ и други.

 

„Слог“ значи „стих“ и
оттук - „В началото бе
словото...“ - може

 

би подсеща, че
в началото бе, е и
пребъдва стихът!

 

..................................... 

 

и Девата

 

Поезия

 

стихът в слова

 

разглези я

 

.....................................  

 

Стих е Светото
Писание, словото
Божие носещ!

© Стоян Минев All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??