Отвратих се… от жълтата преса:
от опорки под път и над път.
Всеки гони - на друг интереса,
ако много добре му платят!
Много псуват по НАТО - вулгарно,
и желаят към БРИКС да вървим.
Докато - някой мръзне без парно,
друг говори, че руски е Крим.
Задник - Путин с есе… величае,
че е много велик демократ!
Възхвалява - ГУЛАГ… и мечтае
да се върнем години назад.
Друг пък, жлъчно Европа напада,
че и липсва изобщо комфорт.
И ни “стряска” - че новата Лада
е съвсем, като новия Форд.
Отвратих се… от жлътнала преса:
от безумните тролски лъжи!
От копнеж - за желязна завеса,
на платени, съветски певци.
Юри Йовев
ноември 2024 г.
© Yuri Yovev Todos los derechos reservados
Днес всяка мутреса
е в жълтата преса,
приятна… засмена,
добре заплатена.
Пък всеки диктатор
е там гладиатор,
борец против робство
и чуждо господство!