21 jul 2014, 1:37

Изнизват се дните... 

  Poesía » De amor
1030 0 10

Изнизват се дните, така се изнизват...

било ли е... не е било...

И спомени кротко душата ми лизват.

И плахо ми махат с крило.

 

Била ли съм с тебе? Красива до болка

носталгия парва ме пак.

Тъга непотребна показва ми колко

ми липсва щастливият мрак,

 

във който се сгушвахме - влюбени, тихи.

Държахме звездите в ръце

и тихо  шептяхме  най-нежните стихове,

опрели лице о лице.

 

Животът изнизва се, как се изнизва...

Тече. Неспокойна река.

Насън ми се мярва ту твоята риза,

ту мойта несмела ръка.

 

Събуждам се. Зная, било е наяве -

била е при нас любовта,

оная, най-чистата дето (разправят),

надвивала  даже смъртта.

 

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??